made with love from Fuerteventura

ADAM PENANG HOMESTAY

Botanical Garden

Waterfall kut kalu x salah.. tp kami pun x nampak waterfall tu.. agaknya kena p dalam2 lagi baru nampak waterfall tu..

Kalau sampai roundabout ni da boleh carik parking. Opposite ni ada kelab menembak pulau pinang

                             Ni antara pemandangan2 sebelum masuk botanical garden

 

 

Sini boleh bawak anak2 naik tren ni. Dia bawak slow ja pusing2 kebun bunga ni.. so along the day kita akan nampak macam2 jenis tumbuhan. Tempat ni pun sejukkk
 
Ni rate dia kalu nk naik tram.
 
AWAS. kera2 ni sangat lapar. asal dia nampak ja kita pegang plastik2 makanan, botoi ayaq mmg dia snatch or sentap. So pastikan anda menyimpan makanan2 di dalam beg.

Bukit Jambul

 

 

                                     Hari ni pagi2 lg dah bangun untuk aktiviti mendaki. kami sampai kat sini dlm pukul 7.45pg.

 

                                        

Sebenarnya untuk sampai keatas dan turun kebawah
ada banyak laluan, tapi diingatkan agar anda ikut satu laluan shj untuk naik dan turun,untuk elak dari tersesat... 

                                                  Walaupun kepenatan, terasa begitu selesa dgn udara  yg segar, dikelilingi flora dan fauna. Bunyi kicauan  burung2, dikiri kanan dipenuhi dgn pokok2 yg sesetengahnya tak pernah kita   jumpa..                                                                                                                   

Bukit ni tak la tinggi sgt pun, untuk naik dan turun  amik masa lebih kurang 40-50 minit, itupun kalau tak berhenti.....  

                                      

 
 
 

                                                Inilah pondok yg tersedia kat puncak.....  

Kalau bernasib baik, bila sampai je kat atas ni, bolehla hilangkan dahaga
dgn minuman teh berubat ni....percuma, kebiasaanya belah ptg la
 
 
 
Kat sini disediakan peralatan ringkas untuk senaman ringan 
semua ni disediakan oleh para ahli2/persatuan  pendaki bukit jambul 
dan sokongan orang ramai.
 
 
Ini pemandangan dari puncak bukit.Jambatan Pulau Pinang
 
Waktu ni lebih kurang kui 8.15pagi 
 
 

  

                                                      Tiba masanya pula untuk aktiviti turun bukit

 
 
 

 

 

 

                                                                Sampai jugak akhirnya

 
 
 
 
 Kalori dah banyak terbakar, la ni tambah lak dgn roti canai 
abg Amy kita dgn anak buahnya mendaki Bukit Jambul. 
              lepas mendaki terus singgah Khalil Nasi Kandar pekena roti canai.

Butterfly Farm

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Welcome to Adam Penang Homestay

Assalammualaikum , Good day all,

Find accommodation & homestays for rent daily, weekly in Penang for an affordable and reasonable price. Its strategic location nearby to all tourist attractions makes Adam Penang Homestay a unique and irresistable choice to stay. Make your holidays and vacation a memorable one by coming to Penang.

Visit Penang Hill, Fort Cornwallis, the beautiful beaches in Batu Ferringi and the famous street art in Armenian street . Those are only some of the tourist spots in Penang Island. Come and enjoy the magnificient food , Nasi Kandar, Laksa, Char Koay Teow, Ikan Bakar and many more.

Don't forget our famous JERUK from Penang. Jeruk Pak Ali has a few branches in Penang Island. To get your hands on the jeruk, its only opposite Tapak Pesta Pulau Pinang in Sungai Nibong.

Universiti Sains Malaysia is only 2 minutes drive from our units. For those coming for events nearby USM such as convocation and student registration, its very convenient to stay here. For events nearby SPICE , its about 10 minutes drive from our units. So just give us a call at +60124229767 and make reservations now.

Home 4 Grey

Super Peak Season
RM250/nite

Peak
RM220/nite

Non Peak
RM200/nite

Reservation Deposit : RM100

3 Bedrooms Apartment
Fully equipped living,dining
2 doors refrigerator
2 toilets
1 Water Heater
No Cooking


Bedroom Facilities
Master bedroom - 1 Queen Bed with aircond
2nd Room - 1 Queen Bed and 1 single bed with aircond
3rd Room - 1 Single Bed with ceiling fan

Maximum Capacity : 8-10 pax
1 Carpark. Extra cars park outside

Located in Gelugor and 2 minutes to USM.
Very strategic location :10-15 mins drive either way to Georgetown or Bayan Baru / SPICE, 15 mins to Penang Airport, 40 mins to the famous Batu Ferringhi beach, 5 mins to Queensbay Mall and Pantai Jerjak.

 

 

 


FB Comments

Additional House view

 
 

About Us

Mencari homestay secara harian dan bulanan di Pulau Pinang . Beberapa unit apartment dan teres berdekatan Universiti Sains Malaysia di Gelugor dan SPICE Bayan Baru. Harga berpatutan dan selesa untuk penginapan seisi keluarga. Sila hubungi +60124229767 untuk tempahan dan pertanyaan lanjut.

Reservation

Untuk memudahkan tempahan, pelanggan boleh membuat tempahan terlebih dahulu. Kekosongan adalah tertakluk kepada pengesahan bayaran deposit. Sila maklumkan dengan segera kepada kami sekiranya telah membuat deposit untuk rumah yang ditempah.